FNV: Snel actieplan NS tegen oprukkend Coronavirus

Vakbond FNV Spoor wil dat de NS met een actieplan komt vanwege het"oprukkende nieuwe coronavirus". Inmiddels zijn er al in Italië al bij meer dan 350 mensen het virus vastgesteld, en ook in Duitsland is er sprake van 18 besmettingen.

Volgens de FNV wordt er door werknemers in de spoorbranche gevreesd dat het Corona-virus via een internationale trein naar Nederland kan komen. "Wij merken dat het virus in de werkverblijven ook steeds meer onderwerp van gesprek is en er onder de achterban terechte zorg leeft over mogelijke besmetting.", schrijft de vakbond. Een NS-medewerker heeft bij FNV aangegeven dat de verspreiding van het virus snel zou kunnen gaan in een trein, omdat het ventilatiesysteem met elkaar verbonden is.

Volgens de FNV zijn werknemers van de NS bezorgd dat zij besmet raken doordat er veel mensen tegelijk worden vervoerd. Hierdoor bestaat er een risico om besmet te kunnen raken als het virus aan boord is, stelt de vakbond.

Enkele dagen geleden zijn er onder meer enkele treinen tussen Oostenrijk en Italië uitgevallen vanwege een mogelijke Corona-besmetting aan boord. Ook is eerder deze maand de verbinding tussen Rusland en China over de 'Trans-Siberië spoorlijn' voor onbepaalde tijd stilgelegd.

Foto: NS
Foto: NS