Grote ravage bij botsing tussen trein en vrachtwagen in Berkel-Enschot

In Berkel-Enschot heeft op woensdagmorgen rond 08.45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een Sprinter-trein. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Wel is er sprake van een aanzienlijke ravage.

De trein heeft de vrachtwagen nog zo'n honderd meter meegesleept. Vanwege de aanrijding is het treinverkeer tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch voorlopig stilgelegd. In de Flirt-trein die in botsing kwam met de vrachtwagen zaten 250 reizigers. Zij zijn door de incidentenbestrijders van ProRail uit de trein gehaald. Geen van hen is gewond geraakt. ProRail meldt: "De schade aan de overweginstallatie en het spoor is groot waardoor de reparatie een flinke klus zal worden."

"De motor van de vrachtwagenchauffeur viel stil op de overweg", verklaart een politiewoordvoerder. "Hij is op tijd uit de vrachtwagen geklommen. Het is een wonder dat hij niet gewond raakte." De vrachtwagen vervoerde kleine boompjes, die na het ongeluk verspreid lagen bij de overweg.

Artikel gaat verder na de tweet

Schade

Er is aanzienlijke schade aan het spoor en de overweg. Ook zal ProRail de bovenleidingportalen controleren die eventueel geraakt kunnen zijn. Zodra de schade in kaart is gebracht zal een aannemer zo snel mogelijk het spoor gaan herstellen. Later wordt duidelijk wanneer dit gebeurd is, en waneer het treinverkeer weer op gang kan komen.

De NS heeft stopbussen laten rijden tussen Breda, Gilze-Rijen, Tilburg Reeshof en Tilburg.

Foto: ProRail / OvD John
Foto: ProRail / OvD John