Eurostar start ticketverkoop voor directe reizen naar Engeland

Vanaf vandaag is de ticketverkoop voor directe ritten met de Eurostar naar Londen geopend. Met aantrekkelijke tarieven vanaf 40 euro kan er vanaf aanstaande 30 april direct worden gereisd vanuit Amsterdam naar het hart van Londen.

Sinds 2018 biedt Eurostar al een directe reis aan vanuit Londen St. Pancras naar Rotterdam en Amsterdam. Vanaf dat moment was er nog geen directe reis mogelijk vanuit Nederland naar Londen, maar moest er vanwege de grenscontrole nog in Brussel worden overgestapt. Maar met de nieuwe directe verbinding is er vanuit Nederland geen verplichte tussentijdse stop meer nodig, en kan de controle al in Nederland plaatsvinden.

Vanaf Amsterdam gaat de nieuwe rechtstreekse verbinding vanaf 30 april van start, en vanuit Rotterdam zal dit vanaf 18 mei mogelijk zijn. Dat de directe trein pas enkele weken later vanuit Rotterdam te boeken is heeft te maken met het tekort aan marechaussees.

De rit naar Londen gaat via de Kanaaltunnel van ruim 50 kilometer lang, welke Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, waarbij de moderne en comfortable E320-trein een topsnelheid van 320 kilometer per uur kan halen. De rit duurt vanuit Amsterdam 4 uur en 9 minuten, en vanuit Rotterdam is dit ongeveer 3,5 uur. Passagiers naar Engeland moeten vanwege veiligheidscontrole ten minste een half uur voor vertrek aanwezig zijn. Voor de rit naar Londen zijn per trein 450 stoelen beschikbaar.

Uiteindelijk vertrekken er dan per dag twee treinen. Dit is om 07:47 uur en 18:47 uur. Later zal dit aantal nog worden in fases worden uitgebreid tot meerdere treinen.

De tickets zijn te koop via Eurostar, NSinternational.nl, B-Europe en Trainline.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb