Eurostar rijdt officiële openingsrit van Amsterdam naar Londen

De Eurostar en NS hebben vandaag bekend gemaakt dat tussen Amsterdam en Londen vanaf 30 april rechtstreekse treinen in beide richtingen zullen rijden.

Sinds 2018 biedt Eurostar al een directe reis aan vanuit Londen St. Pancras naar Rotterdam en Amsterdam. De nieuwe verbinding, rechtstreeks in beide richtingen, zal een moeiteloze reis bieden tussen twee van de meest iconische hoofdsteden van Europa. Het is bovendien een goede reden voor reizigers om voor de trein te kiezen in plaats van het vliegtuig.

De ticketverkoop start op 11 februari met aantrekkelijke ticketprijzen vanaf 40 euro voor reizen vanuit Amsterdam vanaf 30 april en vanuit Rotterdam vanaf 18 mei.

Er rijden momenteel al drie rechtstreekse treinen vanuit Engeland naar Nederland. De directe heenreis van Amsterdam naar Londen start met twee treinen per dag, met als doel te groeien naar een derde en vervolgens een vierde trein.

Openingsrit

De trein die de rechtstreekse route officieel zal openen, vertrok deze ochtend om 07:48 vanuit Amsterdam Centraal. Cora Van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat en Ankie Broekers-Knol, Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid waren aanwezig bij de openingsceremonie in de vertrekterminal bij het vertrek van de eerste rechtstreekse trein van het centrum van Amsterdam naar het hart van Londen.

Iets meer dan vier uur (4 uur en 9 minuten) later komt de trein aan in Londen St. Pancras, waar deze wordt verwelkomd door Grant Shapps, staatssecretaris van Transport van het Verenigd Koninkrijk.

Mike Cooper, CEO van Eurostar: "Onze volledig rechtstreekse treinverbinding betekent een belangrijke ontwikkeling voor de hogesnelheidstrein en biedt reizigers een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief voor de luchtvaartmaatschappijen op een van Europa's drukste recreatieve en zakelijke routes."

Foto: Treinenweb
Vanaf 30 april moet de directe Eurostar-verbinding tussen Amsterdam en Londen van start gaan. (Foto: Treinenweb)