Afgelopen dagen hinder op RijnGouwe lijn vanwege spoorverzakking

Door een spoorverzakking reden er de afgelopen dagen twee treinen per uur per richting tussen Alphen aan den Rijn en Gouda in plaats van vier. Inmiddels heeft ProRail tijdelijke maatregelen genomen om de frequentie weer op te hogen naar de vertrouwde vier treinen per uur.

Een meettrein heeft de verzakking tussen station Boskoop en Boskoop-Snijdelwijk geconstateerd. Als tijdelijke maatregel mag er maximaal 60 kilometer per uur worden gereden op deze plek. Om dat goed te regelen, zijn er in de nacht van woensdag op donderdag speciale borden langs het spoor geplaatst die aanwijzigen aan machinisten geven.

Langere termijn

Spoorbeheerder ProRail is bezig met een plan om de verzakking zo snel mogelijk te verhelpen. "Dit kan enkele weken duren. De locatie van de verzakking is in dit geval lastig, omdat deze tussen een station en een brug in ligt. Om de verzakking te verhelpen, moeten we aanpassingen doen aan een perron of aan de brug". ProRail zal op tijd laten weten zodra de werkzaamheden kunnen beginnen, en melden wat de hinder voor omwonenden en reizigers zal zijn.

Foto: Treinenweb
Een R-NET trein op station Alphen a/d Rijn 
(Foto: Treinenweb)