Nog tot vrijdagmiddag ernstige hinder tussen Utrecht en Den Haag

Donderdagmiddag is er een treinstel ontspoord op het traject tussen Den Haag en Voorburg. Het betreft een dubbeldekstrein (DDZ) welke als intercity van Den Haag naar Enschede reed. Door de ontsporing is er sprake van hinder tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal.

In de trein zaten passagiers. Er zouden geen sprake zijn van gewonden. Het treinstel wat ontspoord is staat deels buiten de rails. Inmiddels zijn de inzittenden uit de trein geëvacueerd.

Na het incident is de Verkeersongevallenanalyse Spoor en Water ter plaatse gegaan om onderzoek te doen op de plek van het incident.

Pas vrijdag weer treinen

Door de ontsporing is het spoor zwaar beschadigd. Daarom is er tot naar verwachting vrijdagmiddag 12:30 nog geen treinverkeer mogelijk tussen Den Haag Centraal en Utrecht.

Spoorbeheerder ProRail heeft laten weten dat het herstellen van de schade een flinke klus is. De trein moet nog steeds worden weggehaald. Daarna moet het spoor nog hersteld worden. Zowel de rails, dwarsliggers en de bouten zijn kapot. "Het is een gigantische klus om alles te herstellen", zegt een woordvoerder van ProRail.

Reisadvies

De extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten. Het omreisadvies is om gebruik te maken van de Haagse tram tussen Zoetermeer, Den Haag Ypenburg, Voorburg en Den Haag Centraal.

Reizigers tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal/Amersfoort Centraal reizen via Schiphol Airport. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.

Reizigers tussen Den Haag Centraal en Gouda reizen via Rotterdam Centraal. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.

Naar verwachting duurt de verstoring tot  vrijdagmiddag 12:30 uur.

Update 20:59:

Artikel aangepast omdat de stremming langer duurt.

Foto: Tipiac
Archieffoto: Tipiac