Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Alphen aan de Rijn weer voorzien van wachthokjes

Reizigers op station Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Boskoop kunnen na enkele weken weer prettig wachten op het perron. Deze week is er begonnen met de met opbouw van nieuwe wachthokjes (de abri's) en ander perronsmeubilair, zoals verlichting en prullenbakken.

Na weken van hard werken door zo’n honderd spoorwerkers op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda, zijn de perrons van Boskoop, Waddinxveen en Alphen weer begin september weer in gebruik genomen. ProRail en aannemers waren de afgelopen periode op het traject Alphen - Gouda op vier stations enkele weken lang tegelijk aan het werk om de toegankelijkheid te verbeteren. Echter was er sprake van een vertraging bij de leverancier van het perronmeubilair.

Tijdens de werkzaamheden werd op station Waddinxveen Noord door de gemeente meteen het voorplein aangepakt, zodat dit station nog beter toegankelijker is.

Zodra al het werk is afgerond is de verlichting aangepast, de omroepinstallatie vernieuwd, en is de perronhoogte op de hele spoorlijn tussen Alphen en Gouda aangepast, zodat mensen nog makkelijker de trein in kunnen stappen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Ooijen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb