Zeshonderd reizigers geëvacueerd uit gestrande Intercity Direct

Ongeveer zeshonderd reizigers zijn dinsdag gestrand in een Intercity Direct trein tussen Breda en Rotterdam. Vanwege een nog onbekende oorzaak kwam de trein tot stilstand. Pas na drie uur konden ze uit de trein worden bevrijd.

De trein kwam tot stilstand op een moeilijk bereikbare plek, meldt de NS. Zoals gebruikelijk is er eerst een poging gedaan om een reparatie uit te voeren, maar omdat dit niet lukte, werd gekeken naar mogelijkheden voor evacuatie met bussen, een sleeptrein of een evacuatietrein.

"Alles was in werking gesteld om de reizigers te evacueren, maar het bleek uiteindelijk toch mogelijk om de trein richting Rotterdam te laten rijden", verklaart een NS-woordvoerder tegenover Nu.nl. Ze kon niet vertellen waarom de trein later wel weer naar Rotterdam kon rijden.

De NS heeft laten weten een onderzoek in te stellen naar de reden van de storing aan de trein. Ook wordt gekeken naar hoe het komt dat de reizigers drie uur moesten wachten. De gedupeerde reizigers kunnen via de website van de NS hun geld en hun toeslag terugvragen, laat de woordvoerder weten.

Het treinverkeer tussen Breda en Rotterdam is dinsdag urenlang gestremd geweest, doordat er dinsdag mensen over het spoor zouden lopen en er een stroomstoring plaatsvond. Omstreeks 20:00 uur in de avond werd het treinverkeer weer hervat.

Foto: Rob Dammers
Archieffoto: Rob Dammers