Deutsche Bahn zet Arriva mogelijk op de beurs

Er hebben meer dan tien partijen interesse getoond om vervoerder Arriva of delen daarvan over te kopen van het Duitse moederbedrijf Deutsche Bahn. Oner de deelnamers vallen enkele private investeerders, maar ook grotere bedrijven waaronder: Transdev Group, Go-Ahead Group PlC en Stagecoach Group Plc een bod gedaan.

Tot vorige week donderdag konden de partijen officieel een bod indienen. Onder meer van het Franse Keolis en van private investeerders zoals Apollo Global Management LLC, Carlyle Group LP en Lone Star Funds.

Beursgang

Vorige week werd al bekend gemaakt dat het verliesleidende Deutsche Bahn al plannen zou maken om met Arriva naar de beurs te gaan. Dit is een optie die achter de hand wordt gehouden, wanneer de verkoop van de vervoerder te weinig opbrengt. Naar verwachting zou de verkoop van Arriva tussen de 3,5 en 4 miljard euro moeten opleveren, stelde Bloomberg onlangs dat naar schatting "slechts" 2,2 miljard eurozou worden opgehaald met de verkoop.

Het Duitse vervoersbedrijf Deutsche Bahn zit in de rode financi;ele cijfers en moet Arriva verkopen om een deel van de forse schuld af te lossen. Uiteindelijk is er meer geld nodig voor de ambities van DB op middellange termijn. Daarom adviseerde de Algemene Rekenkamer in Duitsland afgelopen januari om Arriva en DB Cargo in de verkoop te doen.

Foto: Alfenaar
Archieffoto: Alfenaar