Over twee weken 7-daagse werkzaamheden tussen Veendam, Weener, Assen en Groningen

Vanaf woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus is het treinverkeer tussen en Veendam, Assen en Groningen aangepast. Een van de grootste klussen tijdens deze treinvrije periode is de plaatsing van de nieuwe Helperzoomtunnel.

De Helperzoomtunnel vervangt de bestaande spoorwegovergang bij de Esperantostraat. De vervangende tunnel komt meer naar het zuiden, tussen de Helperzoom en de Duinkerkenstraat. Dankzij deze Helperzoomtunnel blijft er een verbinding mogelijk al het wegverkeer tussen Helpman/Coendersborg en de oostelijk gelegen wijken Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt.

Overige werkzaamheden

Tijdens deze periode worden er ook anders werkzaamheden opgepakt, waaronder de aanleg van het vierde spoor tussen station Groningen en het -nog in aanbouw zijnde- opstelterrein De Vork in Haren. Er wordt gewerkt tussen de Herewegviaduct in Groningen en het nieuwe opstelterrein. Er vinden werkzaamheden plaats aan de bovenleiding, kabels en leidingen en bijvoorbeeld aanbrengen van stootplaten (voor het tegengaan van de negatieve effecten bij eventuele nazakkingen van de aansluitende spoorlijn, red.) bij de onderdoorgang Groningen Europapark.

Ook wordt er bij station Haren tijdens de trein-vrije periode gewerkt aan een nieuwe onderdoorgang. Ook zal het overpad bij Haren worden verwijderd, en zal er worden gewerkt aan de verbetering van de perrons en de perrontrappen.

Reisadvies

De reisadviezen voor deze periode zijn al in de reisplaner verwerkt . Er wordt een extra reistijd aangeraden van 15 tot 45 minuten.

Er rijden trein-vervangende bussen tussen Groningen en Assen, Groningen en Weener en tussen Groningen en Veendam. De NS-bussen stoppen niet in Groningen Europapark, reizigers van of naar Groningen Europapark reizen via station Groningen met Arriva-bussen.

Reizigers van of naar Haren reizen via het OV Transferium langs de A28; er rijden pendelbussen tussen het OV Transferium en station Haren.

 

Foto: Dickelbers
Foto: Dickelbers