Uitgelichte 1 april grappen in de media

Traditiegetrouw is 1 april de dag dat mensen in het ootje worden genomen. Ook in de media worden er diverse nieuwsartikelen geplaatst die niet altijd geloofwaardig zijn of juist wel. Een aantal grappen lichten we uit.

Overwegbewaker

ProRail heeft afgelopen 28 maart in samenwerking met de Fietsersbond een vacature geplaatst voor de functie 'Overwegbewaker'. Met deze functie moeten de Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s) al vanaf volgende maand een stuk veiliger worden. Op deze manier zou ProRail de onveilie overwege snel veiliger willen maken zonder lang te hoeven wachten op goedkeuringen van gemeenten en omwonenden. In de vacature worden er 'Overwegbewakers' gezocht die van 28 - 32 uur per week bij de onveilige overwegen de veiligheid in kunnen schatten. De taken die hen verwacht wordt te vervullen zijn:

  • Aankomende treinen kunnen waarnemen
  • Met vlagsignalen fietsers waarschuwen
  • Snelheid en afstand inschatten van zowel de trein als de fietser

ProRail benadukt met de ludieke vacature dat ze hiermee aandacht vragen voor oplettendheid van fietsers bij overwegen.

Nieuwe kleurstelling voor de Benelux-Hondekop

De Stichting Hondekop heeft op Facebook een nieuwe kleurstelling gepresenteerd voor de Benelux Hondekop-trein 220.902 die momenteel onder handen wordt genomen in Roosendaal.

"Uit navraag bij diverse verfleveranciers is gebleken dat de originele blauwe kleur niet meer geproduceerd kan worden. De stichting is daarom genoodzaakt om het stel in een andere kleurstelling te schilderen. Daarbij heeft men ervoor gekozen om het stel in een andere historische kleurstelling van de Beneluxdienst te schilderen", schrijft de stichting. De stichting vervolgt dat ze eind dit jaar de nieuwe kleurstelling willen presenteren.

Afbeelding: Stichting Hondekop

Minder eerste klas stoelen

De NVBS plaatste een ludiek bericht op Facebook waarin ze vemelden dat de NS de verdeling tussen de eerste klas en de tweede klas nog verder zouden willen aanpassen. Maar wie na het lezen van het bericht de foto bekeek kon meteen zien dat het om een grap ging. Het bleek te gaan om een tweede-klas stoel in een Sprinter die voorzien was van een rode zitting die in een eerste klas stoel hoort. Of het om fotobewerking gaat of een tijdelijke vervanging van de NS Techniek is bij de redactie niet bekend.

Artikel gaat na de onderstaande Facebook-post verder

Een eigen trein voor TreinPunt

De website TreinPunt die zich voornamelijk op nieuws over treinsimulatiegames richt, schrijft op Facebook dat zij vanwege hun tien-jarige bestaan een officiële VIRM dubbeldekstrein tussen Den Helder en Nijmegen zou rondrijden met reklame voor het jubileum van de website. Op de foto laten ze een aangepast model van de VIRM zien die in werkelijkheid in TrainSimulator rijdt en voorzien is van een feestelijk jasje. Het lijkt volgens onze redactie niet ondenkbaar dat het om een promotie gaat waarbij deze nieuwe livrei voor liefhebbers van het spel te downloaden zou zijn.

Artikel gaat verder na de afbeelding

Schwebebahn in Wuppertal

De bekende Schwebe-bahn van het Duitse Wuppertal meldt dat hun hangende treinen voorzien zullen worden van een dieselaggregaat. Dit zou nodig zijn omdat de stroomvoorziening en het monorailsysteem niet goed zouden kunnen samenwerken met elkaar, met storingen die hierdoor plaats kunnen vinden. Bovendien zou het ook voor een gewichtsbesparing moeten zorgen.

Ook voor de monumentale Kaiser-wagen zou er een oplossing zijn, door middel van twee speciale rijtuigen die eraan vast kunnen worden gekoppeld.

Archieffoto: Larsvr6 (Wikipedia)
Archieffoto: Larsvr6 (Wikipedia)