Man aangehouden na poging tot wurgen van treinpersoneel

De politie heeft afgelopen vrijdagavond rond 17.30 uur in een trein op het station van Alphen aan den Rijn een 39- jarige man aangehouden die kort daarvoor had geprobeerd een conducteur te wurgen. Daarbij moesten politieagenten gebruik maken van hun pepperspray en wapenstok.

Rond 17.30 uur kregen politieagenten de melding dat twee conducteurs in een trein werden belaagd door een man en dat deze had geprobeerd een van de conducteurs te wurgen. Direct gingen politieagenten naar het treinstation van Alphen aan den Rijn waar de trein stilstond. De agenten troffen de man aan in een treinstel en bij het openen van de treindeur viel de man de politieagenten direct aan. Hierop werd besloten de man direct aan te houden. Tijdens de aanhouding verzette de woesteling moesten de agenten gebruik maken van hun pepperspray en wapenstok. Tijdens zijn aanhouding heeft hij ook nog naar omstanders gespuugd.

Onder invloed

De 39- jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. Bij zijn fouillering werden inbrekerswerktuigen en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De conducteurs en politieagenten doen aangifte tegen de man. De man is inmiddels ingesloten en zal worden verhoord.

Foto: Stockfoto Politie
Foto: Stockfoto Politie

Bron: Politie.nl