Treinenweb in een nieuw jasje gestoken

De lente is kort geleden ingegaan, en vandaag is het 1 april. Dat zijn dé ingrediënten voor iets nieuws: Na negen jaar de vorige gele layout te hebben gebruikt is Treinenweb sinds vandaag voorzien van een splinternieuw uiterlijk.

Het nieuwe ontwerp, waar je nu naar kijkt, is zo gebouwd dat de website goed zichtbaar is op zowel computers, tablets als smartphones. Als je op de computer kijkt dan je bovenaan de site nu twee recente reviews staan met daarnaast de actuele video. Op de tablet en de telefoon kan je deze onderaan het nieuwsoverzicht vinden.

Niet alleen het design is op de schop gegaan, maar ook zijn er diverse toevoegingen en aanpassingen gemaakt voor een betere surf-ervaring door de hele website. Zo hebben we de verticale balk met artikelen die voorheen aan de linkerkant stond nu naar rechts geschoven. Op mobieltjes staat deze onderaan. Ook het menu is aangepast: Op mobieltjes kan je deze linksboven vinden. Rechtsboven onder het vergrootglas vind je weer de knop om het zoekvenster uit te klappen.

Nieuws

Alle de meeste artikelen kunnen nu door onze redactie worden voorzien van 'tags'. Door op een tag te klikken onderaan een artikel kan je eenvoudig navigeren naar soortgelijke artikelen, wat je eigenlijk kan vergelijken met een soort dossier. Omdat er in de afgelopen jaren heel veel artikelen zijn aangemaakt vergt het koppelen ervan door de redactie enige tijd, maar dat zal de komende tijd met terugwerkende kracht gebeuren.

Ook hebben we een nieuwe plaats voor foto's aangebracht die één of meer foto's in een artikel kan weergeven met een interessante beschrijving. Op een mobiel apparaat is het tevens mogelijk om hierin te 'swipen' om een andere foto te bekijken. Bij oude artikelen staan de foto's nog onder het artikel, of halverwege.

Daarnaast hebben we het onze bezoekers makkelijker gemaakt om typ- of taalfouten door te geven aan de redactie. Dit kan nu via een speciale link onderaan de nieuwsberichten.

Video

Ook de videopagina is ook op de schop gegaan. Alle video's die bekeken worden vanaf de videopagina komen vanaf nu uit op een vaste pagina, en niet meer in een popup-scherm zoals eerst. Op deze manier willen we nog meer informatie geven over de video die bekeken wordt en een betere ervaring bieden voor mensen op mobiele apparaten. De video's hebben nu ook een prominente plek gekregen op de hoofdpagina, waar de nieuwste videoreportage op wordt aangeprijst.

En meer.....

We hebben niet alleen de site van een nieuw jasje voorzien, ook hebben we afscheid genomen van enkele andere pagina's omdat die zeer minimaal bekeken werden en weinig potentie hadden. Dit zijn de lijst met afkortingen, de UIC-controle om rijtuignummers mee te controleren, de treinspots die wij van Somda vandaan haalden, en de foto-pagina's met de laatste 25 foto's van de stations en het materieel. Wel komen er als verrijking straks nieuwe pagina's terug.

De komende tijd zal je vast nog nieuwe dingen ontdekken aan onze vernieuwde website. Uiteraard zullen we de komende tijd door blijven sleutelen aan de site om het bezoek nog aangenamer te kunnen maken. Ook hebben nog tal van ideën op de rol staan welke we de komende tijd zullen blijven toevoegen. Kortom, we zitten niet stil....

We wensen je verder heel veel plezier bij het bezoeken aan de vernieuwde website en horen eventueel graag je feedback via ons contactformulier.

 
Het oude en het nieuwe design naast elkaar neergelegd.