Treinverkeer weer op gang, ProRail doet onderzoek naar systemen

Het treinverkeer rijdt woensdag weer volgens dienstregeling. Dinsdag was het treinverkeer rond Amsterdam vanaf het begin van de avond stil komen te liggen na een technische storing.  De treinen die er nu rijden kunnen vanwege de verstoring wel korter zijn dan normaal., waarschuwt de NS.

Aanvankelijk dacht ProRail gisteren de situatie rond acht uur in de avond opgelost te hebben, maar toen keerde de storing terug. "De systemen zijn momenteel weer stabiel", aldus een woordvoerder van de spoorbeheerder. "Om te voorkomen dat zich weer zo’n probleem voordoet, gaan we grondig onderzoek doen naar de oorzaak van de storing in onze systemen", meldt de zegsman van Prorail. "We weten nog niet wat de storing exact heeft veroorzaakt."

Door de storing zijn vele duizenden reizigers rond Amsterdam die avond gestrand geraakt. De NS adviseerde hen om alternatief vervoer te regelen. Ook gaf de NS aan dat ze geen treinvervangende bussen konden regelen vanwege de massale uitval.

Schipholtunnel

Eerder op de avond reden er al geen treinen van en naar Schiphol omdat er een winkeldief vanaf station Schiphol de Schipholtunnel in was gevlucht. De 21-jarige verdachte is door de Koninklijke Marechaussee opgepakt. Hij zou artikelen hebben gestolen uit de Albert Heijn. Dit incident zou volgens ProRail losstaan van de massale uitval van de wissels- en seinbediening in de treinverkeersleidingspost, die snel daarna volgde.

Foto: Treinenweb
De verkeersleidingspost van ProRail.
Foto: Treinenweb