Aangepaste dienstregeling naar Leeuwarden voor 'reuzenevenement'

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zijn in Leeuwarden 'De Reuzen van Royal de Luxe' te bewonderen. Omdat dit evenement van 'reusachtig formaat' naar verwachting zo'n 400.000 bezoekers zal trekken zet Arriva extra treinen uit Limburg in en rijden ze vaker naar de Friese 'culturele' hoofdstad.  

Er rijden er meer treinen per uur dan in een normaal weekend en zijn ze zo lang mogelijk om het maximale aantal passagiers te kunnen vervoeren. Bijzonder hierbij is dat de Noordelijke vervoerder vier treinen vanuit Limburg naar het Friesland heeft laten overkomen.

Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland: "Dat is uniek. Een trein uit de ene regio is niet zomaar van de een op de andere dag in een andere regio in te zetten. Daar is flink wat voorbereiding voor nodig. Denk alleen al aan de route die de treinen moeten afleggen. Wat ook meespeelt is dat ze maandag de treinen in Limburg weer nodig hebben. Zondagnacht, als iedereen aan het nagenieten is van het evenement, is bij ons een heel team bezig om die treinen weer naar Limburg te brengen."

Gewijzigde dienstregeling

Daarnaast zet Arriva extra bussen in. In verband met de routes die De Reuzen afleggen geldt een aangepaste busdienstregeling. Alle informatie over deze gewijzigde businzet is op een speciale website van Arriva te vinden. Ook voor bezoekers met de auto zijn er speciale parkeerlocaties buiten de stad geplaatst waarvandaan pendelbussen op en neer rijden naar het centrum. Grote delen van het centrum zijn verder 'hermetisch afgesloten' voor verkeer.

Dienstregeling treinen

  • Groningen-Leeuwarden: 3 treinen per uur, waarvan 2 keer een stoptrein en 1 keer een sneltrein. Treinen hebben de maximaal mogelijke lengte.
  • Harlingen Haven-Leeuwarden: elk halfuur een trein. Treinen hebben de maximaal mogelijke lengte.
  • Stavoren/Sneek-Leeuwarden: 3 treinen per uur van Sneek naar Leeuwarden en 1 keer per uur van Stavoren naar Sneek. Treinen hebben de maximaal mogelijke lengte.

Foto: Jaap Brandsma
Foto: Jaap Brandsma