[video] Spoordek Driebergen-Zeist succesvol ingeschoven

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus heeft ProRail succesvol een spoordek met een gewicht van 3300 ton, en een lengte van 140 meter ingeschoven bij Driebergen-Zeist. In een timelapse-video laat ProRail zien hoe de acht uur durende klus in zijn werk ging.

De complexe inschuif-operatie was één van de belangrijkste ingrediënten van een omvangrijke buitendienststelling tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen - Rhenen van zaterdag 11 augustus tot en met zondag 26 augustus. Op woensdag 29 augustus gaat de verkeerstunnel in Driebergen-Zeist open en rijden de auto's onder het spoor door in plaats van te wachten voor de overweg.

Het spoor tussen Bunnik en Driebergen-Zeist wordt vernieuwd, en hierbij wordt de overweg bij het station opgeheven. De Hoofdstraat loopt straks onder het spoor door. Deze vernieuwing is volgens ProRail nodig omdat er in de toekomst op de corridor Schiphol - Utrecht - Nijmegen elke tien minuten een trein zal rijden.

Vanwege de werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op het traject Utrecht - Ede Wageningen en Utrecht - Rhenen. Afhankelijk van hun reis, kunnen reizigers eventueel ook omreizen.

Foto: ProRail
De nieuwe situatie straks bij station Driebergen-Zeist, waar auto's straks onder het spoor door rijden.
Afbeelding: ProRail