Vanaf maandag grote staking voor onbepaalde tijd in streekvervoer

Medewerkers in het streekvervoer starten vanaf maandag een landelijke staking. Door de actie rijden er door het hele land voor onbepaalde tijd geen streekbussen en treinen van de regiovervoerders.

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke 2,5 uur een (plas)pauze. Eerder heeft werkgeversorganisatie VWOV toegezegd een extra opauze in te roosteren, echter bleek dit niet voldoende.

Enkele dagen geleden zijn er twee bemiddelaars ingezet die het conflict hopen te kunnen doorbreken. '"Zij krijgen dus in ieder geval deze week de tijd om met name de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon", aldus FNV.

Staking

Al enkele maanden wordt er met regelmaat gestaakt in het openbaar vervoer. Op 30 april en 1 mei werd er ook al landelijk gestaakt. Daarna ging de actie over tot een staking die afwisselend in verschillende regio's plaatsvond.

De werkgevers hebben verbaasd gereageerd op de aankondiging van de nieuwe staking: ''Er zijn bemiddelaars aan het werk. We zijn oprecht verrast en beraden ons op vervolgstappen'', aldus een woordvoerder.

Foto: Treinenweb.nl
Foto: Treinenweb.nl