Aanstaande zondag laatste Beneluxtrein via Roosendaal

Aanstaande zondag 8 april rijdt de Beneluxtrein voor het laatst via Dordrecht en Roosendaal. Hiermee komt er een eind aan deze spoorverbinding via het reguliere spoor sinds 1957. Vanaf maandag zal de trein via de HSL-lijn rijden via Breda, tevens introduceert de NS voor deze grensoverschrijdende intercity speciale tarieven.

De laatste Beneluxtrein over het reguliere spoor vertrekt zondag 8 april om 21:45 uur vanuit Antwerpen Centraal. De trein stopt om 22:11 in Roosendaal, vervolgens om 22:40 in Dordrecht, om 22:54 in Rotterdam Centraal  De trein gaat vervolgens verder naar Den Haag HS waar deze om 23:22 aankomt en dan doorrijdt naar Schiphol (23:50) en Amsterdam Centraal waar deze om 00:06 aankomt. Reizigers die deze laatste trein zullen nemen kunnen in Rotterdam nog overstappen op de treinen richting Zwolle en Alkmaar.

Vanuit Nederland rijdt de laatste trein deze route vanuit Den Haag HS, en vertrekt om 21:40 Om 23:17 komt deze in Antwerpen aan, en om 32:21 in Antwerpen-Berchem.

Afscheid

Op deze dag kan iedereen afscheid nemen van de oude route die vanaf 1957 werd gebruikt om Nederland en België met een intercity te verbinden. Op deze lijn hebben diverse markante treinstellen gereden, zoals getrokken reizigerstreinen en de Benelux-Hondekop, die toevallig ook in Roosendaal een revisie ondergaat.

Tijdens de laatste rit vanuit Nederland stappen diverse genodigden op, waaronder DJ en treinliefhebber Erik de Zwart. Op station Roosendaal vindt verder een klein afscheidsfeestje plaats met enkele speeches.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen