Grote schade voor NS door graffitivandaal

De Nederlandse Spoorwegen hebben aanzienlijke schade opgelopen van ongeveer 400.000 euro doordat een graffitispuiter zeventien treinstellen heeft bespoten waar tevens ook zuur bij werd gebruikt. Hierdoor is er ernstige schade aan de treinen ontstaan. De bekladdingen vonden de afgelopen maanden plaats in de regio Noord-Holland.

Het zuur heeft niet alleen de laklaag van de trein beschadigd, maar heeft ook voor krassen bezorgd. De NS heeft hierdoor drie treinen volledig moeten schuren, waardoor ze een anderhalve week niet konden worden ingezet in de reizigersdienst.

Aangifte

De NS heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie vanwege vernieling, en doet tevens ook een oproep aan de daders om zich te melden: "Graffiti's spuiten is strafbaar, veroorzaakt hinder voor onze reizigers en het kost veel geld om het te verwijderen. Wij zijn daarom samen met de politie op zoek naar de dader. Met de politie roepen ook wij de dader op zich te melden".

Een opvallend detail is dat de dader de handtekening (pieces) "W A U" of "W A L" gebruikt.

De NS benadrukt dat zij beeldmateriaal van de graffitispuiter heeft. Indien deze zich niet voor 1 november meldt zal de NS in overleg met de Officier van Justitie de beelden op social media verspreiden.

Pixabay