Flinke ravage na treinenbotsing Barendrecht

Gisteravond zijn tussen Dordrecht en Barendrecht twee goederentreinen op elkaar ingereden, hierbij is een van de machinsten overleden en een andere raakte gewond. Bij dit ongeval is ook een reizigerstrein betrokken geraakt, deze heeft een noodrem kunnen uitvoeren waardoor hij net voor de op elkaar ingereden treinen kon stoppen.
Een andere stoptrein raakte beschadigd door rondvliegende onderdelen. In deze trein raakten enkele lichtgewonden.

Geen explosiegevaar
Er is geen explosiegevaar ontstaan na de botsing van de treinen. Bij de bosting waren twaalf tankwagons betrokken waarvan er toen tien gevuld waren met aardolieconcentraat. Dit is niet explosiegevoelig. De rest van de wagons betroffen stukgoederen. Een serie wagons raakte wel ontspoord. In totaal waren dit 22 wagons met containers.

Ravage en berging
De berging van de locomotieven en wagons wordt ernstig bemoeilijkt aangezien dit onder een viaduct is gebeurd waar de A15 overheen rijdt. Het viaduct is in de loop van de morgen na onderzoek weer opengesteld voor autoverkeer. Op dit moment zijn hulpverleners bezig met het bevrijden van het stoffelijk overschot van de overleden machinst. Door de ravage is dit erg lastig. Pas hierna zal de berging kunnen beginnen.

Internationale trein
De trein die optijd een noodstop had kunnen maken was een FYRA-trein van met rijtuigen waarin 150 passagiers zaten die op weg was naar Brussel De machinist is met de schrik vrijgekomen. De mensen zijn ondergebracht in een wegrestaurant waar ze later over konden stappen op een bus naar Brussel, maar deze reed om onbekende redenen niet verder dan Antqwepen. Pas later in de nacht konden deze mensen van Antwerpen naar Brussel rijden.

Vertraging
Door deze botsing en de gehele ravage die erbij is ontstaan rijden tussen Rotterdam en Dordrecht pendeltreinen. Verder zijn er twee sporen inmiddels al vrijgegeven.
De sneltrein van Amsterdam naar Breda rijdt niet tussen Rotterdam en Dordrecht, de stoptrein van Den Haag naar Dordrecht is helemaal uit de dienstregeling gehaald. De NS heeft bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een uur.

Klik op de bron om foto's van het ongeluk te zien.

Voor meer informatie raden we aan om de stremming op onze website te volgen.

Bron: Nu.nl