Railexperts vanaf nu officieel vervoerder

Vanaf vandaag mag Nederland officieel een nieuwe vervoerder op het spoor verwelkomen. Railexperts heeft nu de benodigde papieren in huis om zelf personenvervoer en goederenvervoer te verzorgen op het Nederlandse spoor. Voorheen reden ze onder de vlag van andere spoorondernemeningen.

Railexperts heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd  in besloten personenvervoer zoals voor wintersporttreinen en vervoer voor festivals en bedrijfsuitjes. Ook verzorgen zij goederenvervoer of overbrengingsritten van werkmachines en locomotieven. Voorheen vroeg het bedrijf ook al capaciteit bij ProRail aan, maar maakten zij gebruik van andere spoorwegondernemingen om treinen te rijden, waaronder het inmiddels failliete bedrijf Locon.

Inmiddels heeft RailExperts sinds juni de beschikking over een voormalige Locon locomotief met het nummer 9901, waarmee ze als trekkracht voor goederen- en personenvervoer kunnen dienen.

Om onder hun eigen naam toegang op het spoor te kunnen krijgen heeft Railexperts bij de ILT een bedrijfsvergunning en veiligheidscertificaat aangevraagd en gekregen. Hiermee voldoet Railexperts officieel aan de eisen als spoorwegonderneming en dus als vervoerder.

Foto: Railexperts

Bron: ProRail