Locon Benelux B.V. failliet verklaard

Locon Benelux B.V. is failliet verklaard. Het bedrijf wat zich in goederentransport over het spoor specialiseerde is door de rechtbank te Zwolle op 14 juli tot faillisement uitgesproken.

De afgelopen week doken er al onbevestigde bronnen op die beweerden dat het bedrijf in zwaar verkeerde en uitstel van betaling aanvroeg. De afgelopen week zijn er geen transporten meer van het bedrijf op het spoor gezien, en staan de goederenlocomotieven stil.

Het is onbekend wat er de komende tijd gaat gebeuren.

Geschiedenis

Locon Benelux B.V. is in december 2010 opgericht door Locon AG en Haetberting B.V. Het hoofdkantoor was gevestigd te Zwolle.

In april 2011 heeft Locon Benelux B.V haar spoorweglicentie voor Nederland verkregen waarmee ze officieel goederen over het Nederlandse spoor mochten vervoeren. Op 2 april 2011 werd de eerste trein  tussen Venlo en Vlissingen gereden.

Sinds de oprichting van is het bedrijf sterk gegroeid. Uiteindelijk kreeg Locon een grote order voor het exploiteren van afvaltransporten in Apeldoorn. Binnen Nederland is er een landelijke dekkend netwerk ontwikkeld waarbij zelfs grensoverschrijdende transporten werden uitgevoerd.

Het transportbedrijf had de beschikking over 12 locomotieven, waarvan vijf elektrische en zeven diesellocomotieven.

Foto: Iwan BŲgels
Eén van de laatste ritten van Locon die gereden heeft. (Foto: Iwan Bögels)