Werkzaamheden Hoekse Lijn lopen 5 maanden uit

De werkzaamheden aan de Hoekse Lijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland lopen 5 maanden uit. De lijn zal naar verwachting van de RET en Metropoolregio Rotterdam - Den Haag pas in februari 2018 geopend worden.

De RET spreekt van onverwachte tegenvallers tijdens de ombouw van treinspoor naar metrolijn. "Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn enkele onverwachte tegenvallers opgetreden, enerzijds in de ondergrond en anderzijds in het spoorbeveiligingssysteem,” schrijft de RET in een persbericht.

Zo blijkt dat er meer bodemvervuiling ontdekt is dan verwacht. Ook zouden er ondergronds kabels van andere partijen zijn aangetroffen. "Deze moesten eerst worden verwijderd of verlegd. Daarnaast is er een vertraging in de ontwikkeling van de spoorbeveiligingssoftware en vielen de eerste softwaretesten tegen. Hierdoor is de beveiliging niet op tijd klaar." meldt de RET.

De uitstel van de ombouw van de railverbinding betekent voor reizigers dat ze tot februari 2018 nog aangewezen zijn op het vervangende bus-vervoer. Wel belooft de RET de overlast te beperken en worden reizigers in de zomer tegemoet gekomen met een proef waarbij extra busritten tijdens de spits zullen rijden, tussen Vlaardingen Centrum en Schiedam.

Foto: Maurits90
Foto: Maurits90