Treindrama in Harlingen: Twee doden bij botsing met auto

Op een onbewaakte spoorwegovergang in het Friese Harlingen is een trein op een auto gebotst. De auto is honderden meters meegesleurd; twee inzittenden zijn om het leven gekomen. Het gaat waarschijnlijk om een ouder en een peuter. Het ongeluk gebeurde op de Oude Trekweg, een particuliere overweg die met waarschuwingslichten en -borden is beveiligd.

Ruim twintig kleine kinderen van de Prins Johan Frisoschool uit Harlingen waren op een schoolexcursie geweest bij een boer. Ze gingen daar lammetjes kijken. De auto reed net weg toen de auto werd aangereden door de trein. Volgens de directeur zouden er in de auto een ouder en een peuter hebben gezeten. Zij zijn beiden omgekomen bij het ongeluk.

President-directeur Pier Eringa van ProRail heeft laten weten die geschokt te zijn door het ongeluk. "Wij betuigen ons medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers. We leven intens mee met de machinist en danken de hulpverleners die vandaag in actie kwamen. Vandaag is het een dag van verdriet."

Voorlopig rijden er geen treinen van en naar Harlingen, er worden bussen ingezet. In februari van dit jaar kwamen op diezelfde plek ook een auto en een trein in botsing. De bestuurster van de auto raakte toen bij het ongeluk gewond.

Foto: Ramon Versteeg
Foto: Ramon Versteeg