ÖBB en Bombardier tekenen raamovereenkomst voor nieuwe TALENT-treinen

Nog net op voor het einde van het vorige jaar hebben Bombardier Transportation en het Oostenrijkse ÖBB hebben nog een raamovereenkomst voor de levering van 300 TALENT-3 treinen ondertekend. Hiermee kan het Oostenrijkse spoorwegbedrijf de mogelijkheid krijgen om extra treinstellen te bestellen.

De eerste levering zal voor 21 treinstellen gelden voor binnenlands regionaal vervoer, deze worden geleverd in 2019 en zijn bedoeld om de capaciteit van het lokale personenvervoer, het dagelijkse woon-werkverkeer en recreatieve passagiers verbeteren. De inzet van de treinen zal de onmisbare schakel gaan vormen tussen landelijke en stedelijke gebieden in Oostenrijk Vorarlberg regio en de buurlanden.

"Deze raamovereenkomst is een groot succes voor Bombardier”, zegt Christian Diewald, directeur van van Bombardier Transportation Oostenrijk. "ÖBB is één van Europa’s meest gerenommeerde en stipte spoorwegen. Met de TALENT 3 trein zij een product met een hoog acceleratievermogen en een uitzonderlijke betrouwbaarheid gekozen, die hen zal helpen bij het handhaven van hun ambitieuze treintijden in geografisch veeleisende regio’s."

TALENT-3 treinstellen

De TALENT 3 is een nieuwe generatie van de TALENT-serie. Deze treinen onderscheiden zich doordat ze energiezuinig zijn, een lage instap hanteren, en een vernieuwde kop hebben gekregen.

Met de levering ervan moet de TALENT-3 trein voor meer capaciteit zorgen in vergelijking met zijn voorganger. In totaal zijn ongeveer 1.400 treinen van de gehele TALENT-serie reeds in dienst in Europa en Canada waarvan er 187 bij de ÖBB in Oostenrijk.

Foto: Andreas Schwarzkopf
Een TALENT-2 trein, die er ongeveer gelijk is aan de TALENT-3.
Foto: Andreas Schwarzkopf