Kinderziektes teisteren R-NET Flirt

De nieuwe sprinters van R-NET die sinds een week tussen Gouda en Alphen rijden zijn al drie keer uitgevallen met een storing. Volgens de NS ging het om verschillende problemen in het computersysteem.

Bij de start van de nieuwe dienstregeling op 11 december stond één van de nieuwe treinen al meteen stil. Maandagochtend was er ook een kortdurend probleem met de deuren van een trein. En donderdag en zaterdag reden er ook minder treinen vanwege storingen in het nieuwe materieel. Veel reizigers hebben op Twitter hun ongeniegen ge-uit over de nieuwe treinen, en de vertragingen die ze oplopen.

Een woordvoerder van de NS heeft tegenover Omroep West laten weten dat de storingen zich voor deden bij één van de zes nieuwe treinstellen die op dit traject onder de vlag van R-NET rijdt. Elke keer ging het om een ander probleem in de boordcomputer. De Zwitserse fabrikant Stadler heeft in de werkplaats van NedTrain onderzoek gedaan naar de storing, en meld dat deze inmiddels opgelost moet zijn.

Eén van de machinisten kon zeggen dat zij zelf kleine storingen kunnen verhelpen, en dat ze groot vertrouwen hebben dat de treinen de komende tijd betrouwbaarder zullen gaan rijden. 'De fabrikant doet zijn uiterste best [..] ook om oplossingen te vinden voor de toekomst.' Volgens hem komt het wel goed, want de Flirt rijdt in veel Europese landen en geldt als een goeie en betrouwbare trein.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Omroep West