Loopbrug station Elst voorlopig in ijskast gezet

De plannen voor het aanleggen van een voetgangersbrug over het spoor bij station Elst, mogen wat het wijkplatform betreft voorlopig in de ijskast.

De gemeente Overbetuwe studeert op de mogelijkheid om vanaf de parkeergarage zo'n voetgangersverbinding naar het westelijke perron aan te leggen. Daarmee moet worden vermeden dat haastige reizigers de spoorwegovergang zullen oversteken, zodra de trein naar Tiel of Nijmegen aan komt rijden. De onlangs geopende voetgangerstunnel betekent vanuit de parkeergarage nog 250 meter lopen.

Het advies van het WIjkplatform is om de onderzoeken voorlopig op te schorten. Daarbij wordt gewezen op mogelijke overlast voor direct aanwonenden: Zo een voetgangersbrug gaat hoog over het spoor, waardoor de privacy van mensen die in de buurt wonen verloren gaat en er ook meer geluidsoverlast kan ontstaan als voor een stalen ontwerp wordt gekozen.

Daarnaast vindt het wijkplatform dat nu eerst maar eens een jaartje moet worden gekeken hoe de nieuwe voetgangerstunnel uitpakt. "Op andere stations in het land is er ook geen probleem met haastige spoorlopers", zegt John Baaijens van wijkplatform Elst-Oost. "Eerst maar eens een tijdje ervaren hoe dit gaat; er ligt net een compleet nieuwe infrastructuur."

Foto: Martin Newling
Foto: Martin Newling
 

Bron: De Gelderlander