NS verscherpt regels Groepsretour

NS gaat ook in 2017 weer het Groepsretour verkopen. Met het NS Groepsretour kunnen groepen 4 t/m 10 personen voordelig reizen naar dezelfde eindbestemming. Wel dienen reizigers vanaf 1 januari 2017 direct bij aankoop van het Groepsretour het vertrekstation en de reizigersgegevens -naam, geboortedatum en e-mailadres- in te voeren.

Het is vervolgens niet meer mogelijk om die gegevens na aankoop aan te passen. Dit in tegenstelling tot de huidige situatie, waarin het vertrekstation en de gegevens later opgegeven kunnen worden. Met die wijziging wil NS misbruik tegen gaan.

In de voorwaarden van NS staat dat het NS Groepsretour bedoeld is voor mensen die er samen een dagje op uit willen gaan. Deze reizigers kunnen los van elkaar reizen en elkaar ontmoeten op de eindbestemming. De afgelopen jaren zijn deze tickets ook via websites aangekocht en weer doorverkocht aan mensen die elkaar niet kennen. NS heeft gekeken hoe fraude tegen te gaan en misbruik van deze actie te verminderen zonder reizigers, die samen willen reizen, te benadelen. Daarom worden de regels voor het groepsretour verscherpt.

Het groepsretour kost 55 euro voor 4 personen. Voor iedere persoon extra komt er 2,50 euro bij. Maximaal 10 personen kunnen het Groepsretour samen gebruiken. Bij aankoop moet worden aangegeven met hoeveel personen er gereisd wordt.

Foto: Can Pac Swire
Foto: Can Pac Swire (Flickr; Creative Commons)

Bron: Treinreiziger