Máxima en Mathilde per koninklijke trein naar Utrecht

Koningin Máxima en de Belgische koningin Mathilde zijn woensdagmorgen met de koninklijke trein vanaf Amsterdam Centraal vertrokken naar Utrecht Centraal. Het bezoek is vanwege de aanstaande opening van de stationshal die vanaf 2010 werd verbouwd tot een aanzienlijke grotere OV-terminal.

Daar kregen de twee vorstinnen op de ochtend tekst en uitleg over de vernieuwing van het spoorknooppunt van Nederland. Het nieuwe station is gebouwd door Besix Nederland, een filiaal van de Belgische bouwgroep Besix.

De koninginnen bezochten in Utrecht Centraal ook de voor stations in Nederland zo kenmerkende fietsenstalling, die de grootste stalling ter wereld is. Ook werd er een bezoek gebracht aan het aanliggende stadskantoor van de gemeente Utrecht.

Aan het einde van het uitstapje naar Utrecht nam koningin Máxima afscheid van haar Belgische gast, die daarna doorreist naar de High Tech-campus in Eindhoven, waar woensdag ook koning Filip op bezoek is.

Utrecht Centraal wordt formeel volgende week geopend, op 7 december. Dit gaat gepaard met een groot feest met vele festiviteiten.

Foto: Roel Hemkes
De Koninklijke trein die op station Utrecht Centraal arriveert, tussen twee splinternieuwe locomotieven.
Foto: Roel Hemkes

Bron: Treinreiziger