Herfststorm zorgt voor overlast op het spoor

Het KNMI waarschuwt zondag voor zeer zware windstoten en heeft voor het hele land code geel afgekondigd. Op het spoor zijn diverse treinen uitgevallen vanwege omgevallen bomen. Ook op Utrecht Centraal zijn bouwplaten op het spoor gewaaid wat tot overlast leidt.

Op dit moment raast er een herfststorm over Nederland. Ook het treinverkeer ondervindt hier hinder van, onder andere door omgewaaide bomen op het spoor.

Onder andere op deze trajecten is minder tot geen treinverkeer mogelijk: Eindhoven-'s-Hertogenbosch/Tilburg, Utrecht Centraal-Amersfoort/Baarn/Hilversum, Dordrecht-Den Haag HS,Roermond-Eindhoven, Alkmaar-Haarlem, Roosendaal-Vlissingen, Ede-Wageningen-Nijmegen. Het spoor tussen Groningen en Roodeschool is vanwege herstelwerkzaamheden na een eerdere ontsporing buiten gebruik.

Op Utrecht Centraal zijn enkele sporen buiten dienst gesteld vanwege bouwmaterialen en platen die op het spoor zouden zijn gewaaid. Enkele treinen zouden zijn teruggekeerd. Hulpdiensten zijn reeds ter plaatse.

Sandite-treinen

Spoorbeheerder ProRail en de NS zetten dit weekend extra Sandite-treinen in om de kans op vertraging te verkleinen. Door het slechte weer kunnen de sporen glad worden.

De Sandite-treinen brengen een mengsel van zand, metaaldeeltjes en aardappelzetmeel op het spoor aan, waardoor deze minder glad wordt.

Op het huidige moment om 14:44 is de stand van zaken als volgt: