Veel weerstand voor sluiting Sappemeer-Oost

De SP in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer gaat actie ondernemen om sluiting van station Sappemeer-Oost te voorkomen. Om dit voor elkaar te krijgen gaan ze omwonenden van het station vragen om bezwaar aan te tekenen tegen de sluiting van het station.

Ook heeft de SP maandagavond tijdens de gemeenteraad een motie ingediend om het sluitingsvoorstel af te wijzen. De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft hierop aangegeven unaniem tegen de sluiting van het treinstation Sappemeer-Oost te zijn.

Sluiting station in aanbesteding

Het voorstel station Sappemeer-Oost te sluiten staat in het Ontwerp programma van eisen voor de aanbesteding van de regionale spoorlijnen. De gemeente heeft heeft vier treinstations: Sappemeer-Oost, Hoogezand-Sappemeer, Martenshoek en Kropswolde. Als er in de nieuwe aanbesteding vanaf 2021 een directe verbinding over het spoor komt tussen het noorden en oosten van de provincie, moet station Sappemeer-Oost worden geschrapt, schrijft de provincie in het programma van eisen voor de aanbesteding van regionale spoorlijnen met ingang van 2021.

'De SP is daar faliekant tegen. Investeren in openbaar vervoer is belangrijk, daarbij past het niet om een station te sluiten', aldus woordvoerder Maarten Kluit van de fractiepartij.

Volgens hem is er in dit deel van de gemeente ook geen busvervoer aanwezig, juist omdat er al  treinstation is. 'Voor de verdere ontwikkeling van de Vosholen en de toekomst van de woningbouw op de IJsbaanlocatie is sluiting ook een tegenslag. We willen daarom dat er van alle kanten protesten komen'.

Foto: H. Boorsma
Foto: H. Boorsma