Goedkope NS Dagkaart bij Albert Heijn voor 16 euro

Vanaf maandag 22 augustus verkoopt Albert Heijn (AH) weer goedkope treinkaartjes! Voor 16 euro kun je bij de supermarkt een NS-Dagkaart kopen. De reisperiode loopt tot en met 6 november. Reizen mag zoals gebruikelijk in het weekend heel de dag en doordeweeks na 9:00 uur.

Het treinkaartje wordt geleverd op een ov-chipkaart, in- en uitchecken (per vervoerder) is verplicht. Het AH-treinkaartje is namelijk niet alleen bij NS geldig, maar ook bij Arriva, Breng, Syntus, Veolia en Connexxion. Bij Connexxion hoef je niet in en uit te checken. Nieuw is een coupon voor een gratis kopje koffie bij AH to Go.

Te koop in de supermarkt

De verkoopperiode loopt t/m zondag 4 september, maar daarbij geldt: OP = OP. De treinkaartjes zijn alleen te koop in de supermarkt zelf, niet online. Het beste is om deze bij de informatiebalie te halen. Ook kun je ze niet kopen bij AH to Go die je o.a ook op de stations vindt.

Toeslagen en uitzonderingen

De NS-Dagkaart is niet geldig bij Thalys en bij Intercity Direct (Schiphol - Rotterdam v.v.) en ICE heb je naast je reguliere treinkaartje nog een toeslagkaartje nodig. Echter, je kunt ook kiezen voor de reguliere intercity zonder toeslag. Net als vorige keer (in april) kost het AH-treinkaartje weer 16 euro. Vorig jaar was dat nog 17 euro.

Kris, kras door Nederland

Met dit treinkaartje kun je kris kras door Nederland reizen. Doordeweeks dus alleen geldig na 9.00 uur. Je kunt wel na 23.59 uur je reis afmaken, mits je voor 4.00 uur aankomt op je eindbestemming. Indien je laat met de trein reist: let dan goed op hoe laat de laatste trein rijdt.

Foto: Mig de Jong
Foto: Mig de Jong

Bron: Treinreiziger