Goedkoop treinkaartje: Avond Vrij treinen voor 9 euro

Lekker een avondje met de trein op pad? De Nederlandse Spoorwegen verkoopt tijdelijk (t/m 8 september) het Avond Vrij ticket. Voor 9 euro kun je na 18:30 uur onbeperkt treinen. De treinreis moet plaats vinden voor of op 8 december 2016.

Lekker een avondje met de trein op pad? NS verkoopt tijdelijk (t/m 8 september) het Avond Vrij ticket. Voor 9 euro kun je na 18:30 uur onbeperkt treinen. De treinreis moet plaats vinden voor of op 8 december 2016.

Vorig jaar verkocht NS al tijdelijk het avondretour, eerst voor 5 euro, later voor 7 euro. Dit keer is het treinkaartje niet gebonden aan een traject. Je mag na 18:30 uur praktisch kris, kras door Nederland reizen. De prijs is echter wel (weer) iets om hoog gegaan. Nu kost het treinkaartje 9 euro. Maar er is wel iets leuks voor vaste klanten van NS. Die kunnen voor 9 euro een 1e klas ticket krijgen.

Het avond-ticket heeft net als alle andere tickets wel enkele beperkingen. Voor gebruik in de ICE (uitsluitend binnen Nederland) en Intercity Direct (traject Schiphol - Rotterdam v.v.) indien je ook naast Avond Vrij nog een toeslag kaartje hebt. In de Thalys is Avond-Vrij niet geldig.

Avond Vrij is ook geldig bij Arriva, Connexxion, Veolia, Syntus en Breng. Het treinkaartje is te gebruiken via de OV-chipkaart, of als e-ticket. Je kunt zelf kiezen wat je het prettigst vindt. Als je kiest om het treinkaartje op een OV-chipkaart te laden moet je wel per vervoerder in- en uitchecken.

Je treinkaartje is ook na 0:00 uur 's nachts geldig. Om precies te zijn tot 4:00 uur totdat de nieuwe dag bij de NS weer ingaat. Op veel trajecten gaat de laatste trein echter ruim voor die tijd. Dus zorg dat je de dienstregeling goed checkt. De aanbieding is hier te koop. Heb je een NS abonnement? Dan kun je hier voor 9 euro een 1e klas ticket kopen.

Bron: Treinreiziger