Met Rail Away naar Brazilië

Van 8 tot en met 12 augustus, de eerste week van de Olympische Spelen in Brazilië, reist het televisieprogramma Rail Away (EO) af naar Zuid-Amerika. Via bijzondere treinroutes maken we op een andere manier kennis met dit land. Brazilië is rijk aan grondstoffen, historie en cultuur. Deze zijn mede bepalend geweest voor de aanleg van de treinroutes.

In de uitzending passeren prachtig bewaard gebleven koloniale mijndorpjes en we maken kennis met de kleurrijke geschiedenis en cultuur van Brazilië. De serie wordt afgesloten met een spooravontuur door het bruisende Rio de Janeiro, gast-stad van de Spelen. Voor al die mensen die al klaar zijn met de sportzomer, maar wél graag meer zien van Brazilië, zijn deze nieuwe afleveringen van Rail Away een welkom alternatief.

Rail Away

Het treinreisprogramma Rail Away is al twintig jaar een vaste waarde op televisie. In elke aflevering aandacht voor markante spoorlijnen in een ander land. Met de trein als leidraad maakt de kijker kennis met bijzondere spoorroutes, reist mee door inspirerende landschappen, culturen en toeristische bezienswaardigheden. Voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis van Rail Away bezoekt het programma vijf aaneengesloten afleveringen hetzelfde land.

Een voorproefje van de aankomende reeks afleveringen is hieronder te bekijken.

Foto: Rail Away (EO)
Foto en video: Copyright Rail Away (EO)

Bron: Evangelische omroep