25 Doden en tientallen gewonden bij frontale treinramp Italië

Bij een treinongeluk in het zuiden van Italië zijn volgens de brandweer zeker 25 doden gevallen en tientallen gewonden. Zeven van hen zijn er ernstig aan toe. De treinen reden kort na 11:00 frontaal op elkaar in, met een grote drama tot gevolg.

Het ongeluk vond plaats tussen tussen Corato en Andria, op een enkel spoor. De treinen reden frontaal op elkaar in met een groot drama tot gevolg. Hulpdiensten uit Bari en Barletta zijn na de ramp snel toegesneld om reizigers uit de ravage te halen.

Op de plaats van het ongeluk is sprake van een enorme ravage en drama. De Italiaanse zender TGLA7 meldt onder de doden een machinist en een landwerker om het leven gekomen zijn.

"Een moment van verdriet"

De Italiaanse premier Matteo Renzi noemt de botsing in een eerste reactie "een moment van verdriet" en pleit voor een onderzoek tot duidelijk is wat de oorzaak is, zo schrijft persbureau AP. 

Onderzoekers zeggen volgens Italiaanse media dat er mogelijk sprake is van een menselijke fout. Eén van de treinen had moeten wachten op een groen sein voordat het spoor bereden mocht worden.