Conductrice gewond na baldadige grap voor YouTube-video

Wat dinsdag begon als een slechte prank-video voor op YouTube, is geëindigd met een gewonde conductrice. Een grappenmaker wilde voor zijn YouTube-kanaal filmen hoe hij eieren ging gooien op mensen op het station maar sloeg door.

Op het station Naarden-Bussum wachtte de baldadige jongen, die zichzelf Seif noemt, tot de conductrice op haar fluitje blies om de trein te laten vertrekken. Nadat zij zich omdraaide werd ze door de jongen bekogeld met een ei. Een woordvoerster van de NS laat weten dat de NS-medewerkster hierbij een hoofdwond heeft opgelopen.

De NS-conductrice is na het incident behoorlijk ontdaan en kon die dan niet meer verder werken. Ze heeft vervolgens direct aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart. "Een goede grap wordt gewaardeerd, maar dit is mishandeling. Handen af van onze collega's", laat de NS weten.

De dader gaf in het zelfde filmpje aan wat zijn bedoeling was. "Ik wou eigenlijk op meer mensen gaan gooien, ik had twaalf eieren gehaald. Jullie zagen hoe ik het op de conducteur heb gegooid dus bij deze 'shoutout' naar alle zwartrijders, ik heb jullie wraak genomen." 

Inmiddels heeft de jongen spijt betuigd in een nieuw filmpje.


Het filmpje die 'grappenmaker' op YouTube geplaatst heeft, waarin een conductrice het mikpunt is van een gegooid ei.

Bron: RTV N-H