NS wil overleg om aanbesteding spoorlijn Zwolle - Enschede

De Nederlandse Spoorwegen heeft een pro-forma bezwaar bij de provincie ingediend over de uitbreiding van de samenloop op de spoorlijn tussen Zwolle en Enschede, als de provincie hier extra sneltreinen in de spits wil laten rijden. In juni won Syntus de aanbesteding voor het vervoer op het treintraject.

Vanaf 2017 zullen zowel Syntus als de NS hun treinen over het spoortraject tussen Wierden en Enschede laten rijden. Deze dienstregeling zal volgens de NS goed ingepast moeten worden en in lijn zijn met de afspraken op basis van de concessie voor het hoofdrailnet, waar NS als uitvoerder aan gehouden is. Ook is de sneltreindienst een onderdeel van de concessie die Syntus gewonnen heeft.

Eerdere gesprekken hebben helaas niet geleid tot een oplossing. Binnenkort gaat de NS opnieuw met de provincie Overijssel en Syntus om de tafel zitten voor een oplossing welke in het belang zal zijn van de reiziger.

Update: Eerder was er in dit artikel sprake van een rechtsgang vanuit de NS naar Syntus. Hiervan is geen sprake. De NS heeft laten weten dat er een pro-forma bezwaar ingediend is bij de provincie.


Foto: Phil Richards

Bron: RTV Oost