Ernstige wateroverlast op station Breda

Na de eerste sneeuwval op  het nieuwe station van Breda zijn op zaterdagmorgen op diverse plekken lekkages opgetreden in de laagst gelegen gedeeltes van het complex, waaronder de stationshal.

De meeste overlast vond plaats in de winkelstraat in de stationshal, nabij de vleugelpiano waarop publiek hun noot kan spelen. Een gedeelte van de natuurstenen vloer, en een stuk van de hardhouten vloer zijn met lint en pylonen afgezet, waarna een waterzuiger de plassen water weer op kon nemen

Ook het spiegelplafond boven de onlangs geplaatste pakkettenautomaat van PostNL lekte ook water, en de Albert Heijn 2 Go filiaal in het station en een Kiosk zijn ook zelfs blank komen te staan door de hevige neerslag. De Kiosk is tot nader order gesloten 'vanwege wateroverlast' meldt een papiertje voor het raam.'

Busstation

Niet alleen het treinstation is getroffen door lekkage, maar ook het busstation heeft overlast met zich mee gebracht door bussen die sneeuw mee naar binnen reden, waardoor deze weer smolt, wat enige rivierstroompjes op de busbanen met zich meebracht. Mogelijk zou de afwatering verstopt zijn.

De docking-station waar de winkels en commerciele ruimte kunnen worden bevoorraad vanuit een vrachtwagen ligt ook een grote hoeveelheid water.

Bron: BN de Stem