PostNL installeert pakketautomaten op stations

PostNL installeert zogenoemde pakketautomaten op 8 grote NS-stations en Schiphol Plaza, meldde het postbedrijf woensdag. Klanten die iets besteld hebben bij een webwinkel kunnen als ze daarvoor kiezen hun bestelling bij een pakketautomaat ophalen.

De bedoeling is dat de klanten nog vóór pakjesavond op 5 december de automaten kunnen gebruiken. De bewaarkluizen komen te staan op de stations van: Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda, Eindhoven, Leiden en Almere Centrum.

De PostNL heeft aangegeven dat enkele grote webwinkels direct de keuze voor de tijdelijke opslag van het pakket kunnen bieden, maar ook zal de MijnPakket-dienst van de PostNL de ten allertijde de mogelijkheid bieden om een pakket te laten bezorgen in een kluis op een station naar keuze.

De PostNL heeft al eerder een proef met de pakketautomaten gedaan in Almere, hier is de proef succesvol uitgevoerd.

Volgens de PostNL zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om een pakket te versturen via de Pakketautomaten. Het frankeren zal dan mogelijk zijn waarna na betaling een pakket-vakje geopend kan worden waarna de pakketbezorger het uiteindelijk komt ophalen.


Een Pakketautomaat op het station van Den Haag Centraal. (Foto: PostNL)

Bron: FokNieuws