Piano's vinden plek op NS stations

Sinds kort vinden blijken piano's behoorlijk populair te zijn bij treinreizigers. Vanuit diverse initiatieven zijn er de laatste weken op diverse station piano's geplaatst waar reizigers zelf een deuntje op kunnen spelen, ongeacht ze getalenteerd zijn of maar enkele noten kennen.

De afgelopen tijd zijn er op de stations van Breda, Nijmegen en Amsterdam diverse toetsinstrumenten verschenen. De initiatieven liggen niet bij de NS zelf, op wiens station de piano's geplaatst zijn. Zo is er sinds enkele dagen ook door pianospeelster Rhea Elise Khoeblal op het station van Nijmegen een oude piano geplaatst waarop de reizigers hun noten kunnen oefenen, en is er op het station van Breda onlangs ook een piano geplaatst door de organisatie Breda Centraal, de projectorganisatie welke zich bezighoudt met de herinrichting van het stationsgebied.

KRO Radio

Ook is er gisteren in Amsterdam door de NS een piano geplaatst in samenwerking met het KRO's radioprogramma 'De Ochtend van 4' , om het de reizigers zo gezellig mogelijk te maken op het station, en de zender met klassieke muziek te promoten Deze piano heeft er alleen afgelopen woensdag gestaan.

Eerdere muzikale initaitieven

Het is niet de eerste keer dat er muziekininstumenten verschijnen op de stations. Zo was er vorig jaar nog een gitaar te vinden in de stationshal van Utrecht. Dit was een tijdelijk initatief van Guiot Duermeijer.

  • Lees hier het interview met de iniatiefnemer van de 'The Public Guitar'.