Hans Alders wordt president-commissaris ProRail

PvdA-prominent Hans Alders is benoemd tot president-commissaris van ProRail. De aandeelhoudersvergadering van het spoorbedrijf heeft ingestemd met zijn benoeming, meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu vrijdag. Per 1 juli zal hij aan de slag gaan.

De 61-jarige Alders zal Michiel Boersma op gaan volgen, hij volgde de functie bij ProRail al vanaf 2010. Alders is geen vreemde eend in de bijt als het gaat om de vervoerssector. Sinds 2006 is hij voorzitter geworden van de Alderstafel, wat het overlegorgaan is over de ontwikkeling van Schiphol in samenhang met de luchthavens Eindhoven en Lelystad.

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) noemt de grote en bestuurlijke ervaring en het publieke profiel van Alders een verrijking voor ProRail, staatssecretaris Mansveld vindt dat de spoorbeheerder zich meer moet gaan richten op de publieke belangen, en gaat het bedrijf steviger aansturen op deze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Naast het aftreden van Boersma treedt ook Claudia Zuiderwijk-Jacobs terug als commissaris. Haar opvolger moet nog worden benoemd. Ook Marion Gout die de president-directeur is heeft eerder bekend gemaakt ProRail per 1 juli te zullen verlaten. Wie haar op gaat volgen is nog niet bekend.

Bron: Treinreiziger