Streep door alternatieve Arriva-verbinding naar Brussel

Den Haag en Arriva hebben het plan om een internationale trein naar Brussel te laten rijden voorlopig op de lange baan geschoven. Het is op dit moment niet mogelijk om alles voor de Lage Landen Lijn rond te krijgen, schrijft de Haagse verkeerswethouder Peter Smit in een brief aan de gemeenteraad.

De LageLanden lijn is opgezet door de gemeente Den Haag die een directe treinverbinding met Brussel voorzag. Uiteindelijk heeft Arriva de exploitatie van deze treindienst gewonnen waarmee zij de treinen mogen rijden.

Smit noemt de huidige Beneluxtrein 'een veel slechtere' dan zijn eigen Lage Landen Lijn. De kwaliteit zou volgens hem van 'povere kwaliteit' zijn, en zou een rit met de voormalige Beneluxtrein zo'n 20 minuten langer duren.. Wel wordt er niet uitgelosten dat de gemeente op een later moment opnieuw naar de situatie zal kijken om de treindienst op te starten.

De Lage Landen Lijn was een idee van de gemeente Den Haag, om hun parlementsstad te kunnen verbinden met Brussel. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wilde echter niet meewerken aan de plannen. Na het debacle met de V250 Fyra-treinen werd gekozen om opnieuw de Beneluxtrein te laten rijden, deze is sindsdien weer Den Haag wezen aandoen, en start zijn traject op Den Haag HS.

Bron: FokNieuws