ProRail geeft stations Eindhoven Beukenlaan opknapbeurt

Vanaf woensdag 24 juni is ProRail begonnen met het verbeteren van station Eindhoven Beukenlaan. Zo is er op de leefbaarheid te vergroten een grote 'infographic' op de wanden aangebracht die het station meer kleur moeten gaan geven.

De grafische vormgeving die de grauw en grijze wand moet gaan vervangen, is ontworpen door de Eindhovense ontwerpers Berry Sanders en Bram Tuns. Dit moet het station vooral veiliger en kleurrijker maken.

Meerdere aanpassingen

Het aanbrengen van de illustratie op de wanden is een onderdeel van het project om het station te verbeteren. Zo kondigen de gemeente, ProRail en NS kondigden begin dit jaar al aan dat het station nieuwe bewegwijzering, nieuwe verlichting, een een nieuwe inrichting van het voorplein en een verbetering van de uitstraling krijgt. Station Beukenlaan ligt in het creatieve en culturele hart van Eindhoven; Strijp-S.

Om het station beter toegankelijk te maken voor iedereen, komen er in 2017 twee liften en een hellingbaan voor onder andere minder-validen en mensen met kinderwagens. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor toegezegd geld beschikbaar te stellen aan ProRail.


Een impressie van die nieuwe 'infographic'
Bron: ProRail

Bron: ProRail