Geluid in- en uitchecken met OV-chipkaart wordt overal gelijk

Het geluid  in- en uitchecken zal in de loop van 2014 bij alle vervoerders gelijk worden getrokken. Bij de invoering van de OV-chipkaart zijn er geen afspraken gemaakt over de precieze tonen die ze geven op het moment dat een reiziger in of uit probeert te checken.

Bij sommige vervoerders is moeilijk te horen welke handeling er verricht wordt, en dat moet gelijk worden getrokken. Dat meldt Staatssecretaris Wilma Mansveld. ZIj heeft laten weten dat alle vervoerders de signaaltonen van de NS zullen gaan hanteren.

Eén enkele toon is een geslaagde incheck, twee tonen is een geslaagde uitcheck en drie tonen is een foutmelding, waarbij het display de oorzaak aangeeft.

Bij Veolia is de verandering reeds doorgevoerd en het GVB had het uit eigen beweging eind vorig jaar al aangepast. Connexxion gebruikt dezelfde in- en uitcheckpalen als NS op de stations, dus daar is het geluid al hetzelfde.

Buiten dat de reizigers beter kunnen horen wat de apparaten uitvoeren, is het voor buschauffeurs en tramconducteurs straks beter te horen of een reiziger incheckt.


Foto: Wikipedia

Bron: Treinreiziger