97 euro boete voor eten broodje op station

Drie scholieren zijn met stomheid geslagen nadat ze door BOA-bevoegd personeel een boete kregen omdat ze een broodje op een perron aten. De boete zou zijn uitgeschreven vanwege 'het veroorzaken van hinder', schrijft de Veenendaalse Krant.

Elk van de scholieren werd een boete van 97 euro uitgeschreven. De boete werd uitgeschreven omdat ze onrechtmatig op het station aanwezig waren en dat ze geen treinkaartje of geldige check-in hadden.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt het bizarre verhaal aan de krant. "De Boa’s hadden de jongelui al eerder gezien. Ze hebben gewacht tot de trein was geweest en hen daarna gevraagd naar een vervoersbewijs." Hij vervolgt het verhaal met de reden dat er op het station vaak overlast plaatsvond, en dat men deze terug wil dringen. De overlast zou namelijk vaak door jongeren worden veroorzaakt.

De scholieren verklaarden tegenvoer de krant met stomheid te zijn geslagen. "We maakten geen herrie, hadden geen radio aanstaan, dronken geen bier en maakten ook geen rotzooi. We zaten alleen maar even te praten," zegt een van hen. Ook verklaarden ze niet op de hoogte te zijn van het verbod, hoewel de gemeente zelf verklaarde dat er al op hun school aandacht is gegeven is aan de handhaving.

Bron: De Telegraaf