Drugs gevonden op treintoilet Amsterdam

Op Amsterdam Centraal zijn zondag drie mannen aangehouden die verdacht worden van de smokkel van verdovende middelen. In het toilet van de internationale trein van Amsterdam naar Kopenhagen werden drie kilo hash en één kilo van een nog onbekende stof gevonden.

Tijdens een gezamenlijke controle van politie en Koninklijke Marechaussee viel op dat drie mannen de internationale trein binnen stapten waarna één van hen direct binnenstapten. Nadat de politie en marchaussee hem in in de gaten hield bleek dat de tas waarmee hij de toilet in kwam na afloop een stuk kleiner was.

Twee van hen reisden in de richting van Utrecht, waarbij de derde man zich op het station van Amsterdam Centraal bevond.

Tijdens de inspectie troffen de politie en marchaussee in totaal vier kilo met vermoedelijk verdovende middelen aan in de toiletruimte. De twee reizigers werden hierop aangehouden en in Utrecht overgedragen aan de politie. Ze waren in het bezit van een vervoersbewijs vanaf Amsterdam naar Kopenhagen. De derde man die zich in Amsterdam Centraal ophield werd daar vervolgens aangehouden.

De politie onderzoekt de zaak, en alle drie de mannen zitten vast. Het gaat om een een 34-jarige Amsterdammer, een 28-jarige Jordaniër en een 26-jarige Zweed.

Bron: Amsterdam Dichtbij