Fyra als merknaam verdwijnt

De treinen die nu nog onder de naam Fyra op het hogesnelheidstraject rijden, heten straks geen Fyra meer. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen zaterdagavond na een melding hierover in een nieuwsbrief aan pannel-leden van NS HiSpeed.

Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe naam wordt en of er nog een nieuwe naam komt. De NS zit het al een tijdje dwars dat de naam Fyra vaak negatieve associaties oproept bij reizigers, met name vanwege de perikelen met de omstreden V250-trein.

Volgens een woordvoerder van de NS stond de naam Fyra gelijk aan de rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Brussel. met de naam Fyra werden er vier grote steden aangeduid (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel). Nu daar geen sprake meer van is is de NS van mening dat de naam opgedoekt moet worden.

 Momenteel rijden alleen nog tussen Amsterdam en Breda treinen onder de noemer Fyra. Dat zijn TRAXX-locomotieven met intercityrijtuigen, welke binnenkort naamloos zullen zijn.

Integratie NS HiSpeed naar NS

"NS Hispeed is straks ook geen apart bedrijf meer, het wordt bij de NS geïntegreerd. Daar zijn we nu druk mee bezig. Het traject wordt dus gewoon een van onze trajecten en het is de vraag of die een aparte naam moet hebben", zegt de woordvoerder.

Bron: Nieuws.nl