'Stationsgebouw Oldenzaal over elf weken klaar'

De grootscheepse verbouwing van het NS-station in Oldenzaal moet over precies elf weken klaar zijn. Aannemer Eikenaar uit Meppel is in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen een week geleden begonnen met de verbouwing.

Gemeentelijk projectleider voor de stationsomgeving Rudy de Groote vertelt dat er elf weken voor de verbouwing zijn uitgetrokken. Tot die tijd is het gebouw gesloten voor reizigers.

Project De Werkwijzer, dat de stationskiosk en het restaurant runt zal ook tijdelijk het gebouw moeten verlaten, maar heeft tijdelijk onderdak gevonden in het verzorgingshuis De Molenkamp. Het is de bedoeling dat het restaurant wordt uitgebreid, waarvoor de toiletten en de wachtruimte worden opgeofferd, de keuken van De Werkwijzer zal onaangeroerd blijven.

De kiosk waar reizigers hun koffie en een krantje kunnen kopen komt voor in de stationshal, rechts van de toegangsdeur. Waar voorheen de kiosk zat komen nu de toiletten, en worden ook bereikbaar gemaakt vanaf het perron.

Het blijft tijdens de verbouwing niet alleen bij een inpandige verbouwing, want aan de perronzijde zal een serre worden gebouwd voor aan het restaurant.

Bron: Tubantia