Omvangrijke werkzaamheden spoor Schiphol

Aanstaande weekend zal Schiphol lastiger bereikbaar zijn met de trein, er zullen onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden.  NS zet daarom aanstaande zaterdag en zondag bussen in tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA, Duivendrecht en Amsterdam Sloterdijk.

Tussen Riekenpolder en Duivendrecht realiseert ProRail de komende jaren een spoorverdubbeling van twee naar vier sporen. Dit weekend is de spoorbeheerder voornamelijk bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor dit omvangrijke project. Zo worden er onder andere damwanden geplaatst over een lengte van 350 meter en bereiden wordt station RAI voorbereid voor op de komende uitbreiding.

Geen treinverkeer
Veiligheid staat met stip op nummer 1 bij ProRail. Om er voor te zorgen dat de spoorwerkers veilig hun werk kunnen uitvoeren op het smalle stukje bouwterrein, rijden er geen treinen tussen Amsterdam, Duivendrecht en Lelystad. NS zet daarom aanstaande zaterdag en zondag bussen in tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA, Duivendrecht en Amsterdam Sloterdijk. Kijk voor een volledig overzicht van de actuele reisinformatie op www.ns.nl/treinverkeerschiphol.

Het streven is om eind 2016 de werkzaamheden gereed te hebben zodat de spoorverdubbeling mee kan worden genomen in de dienstregeling van 2017.

Bron: ProRail