NS zet oranje Koningstrein in

De NS rijdt vanaf donderdag 25 april met een knaloranje koningstrein door heel het land. De oranje dubbeldekker wordt ingezet in de reguliere dienstregeling. Ook in de stad Amsterdam waar de troonswisseling zal gaan plaatsvinden zal een speciale tram gaan rijden met 'gouden koets-bestickering'.

De dubbeldekstrein van de NS wordt beplakt met rood-wit-blauwe stickers, honderden confettistippen en tien logo's met de tekst Van B naar A. "In de aanloop naar de troonswisseling brengt de NS haar reizigers niet alleen van A naar B, maar ook van B naar A, van Beatrix naar Alexander", licht een NS-woordvoerster toe. In september zal de NS in samenwerking met het Comité Nationale Inhuldiging 50 dromen voor het land op de trein verbeelden. Het comité heeft de NS hiervoor de Gouden Strik toegekend.

De laatste coupé van deze trein is gereserveerd voor het Social Coupé-project. Het project waar eeizigers in de coué met elkaar kunnen 'socializen''. Volgens de woordvoerster van de NS kunnen de gesprekken over het theme 'dromen' en de aanstaande 'troonswisseling' gaan.

Oranje-activiteiten
Ook de NS heeft inforamtie beschikbaar over het Koninklijk Huis en de speciale Koninklijke Trein, de trein die door vostelijke personen gebruikt wordt om te reizen over het spoor. Op de website van de NS is een schat aan geschiedenis die de NS en het koningshuis al meer dan 175 jaar met elkaar hebben terug te lezen, zoals bijvoorbeeld de koninklijke trein. Een mobiele app biedt de mogelijkheid een kijkje te nemen in de koninklijke wachtkamers van Amsterdam Centraal, Den Haag HS en het Spoorwegmuseum.

Op 30 april kunnen reizigers op de stations Amersfoort, Leiden, Rotterdam Centraal, Breda en Den Haag Centraal de troonswisseling volgen op grote schermen.

Bron: De Telegraaf